Individueel

Naast het bijwonen van een groepsworkshop is het ook mogelijk individueel een afspraak te maken. We doen dan een opstelling zonder representanten van buiten. Je mag zelf bepalen wie je als begeleider wilt, Selma of Ton.

Net als bij het opstellen in een groep kun je een vraag stellen (methode Hellinger) of een Verlangen (methode Ruppert) formuleren.

Helllinger: Hierbij wordt de vraag inzichtelijk gemaakt door het gebruik van poppetjes, A4-tjes, kussentjes of halfedelstenen. Deze representeren de elementen die voor de vraag van belang zijn. Doordat de verhoudingen – en de eigen plek hierin – zichtbaar worden, kan een veranderingsproces op gang komen.

Ruppert: Je formuleert een “zin van het verlangen”. Woorden uit deze zin worden als elementen in je opstelling neergezet zodat je dynamiek zichtbaar wordt. Ook hier kan gewerkt worden met verschillende materialen.

Een individuele opstelling duurt ongeveer een uur.

Relaties

Bij een relatieopstelling zijn beide partners aanwezig en wordt de opstelling begeleid door ons beiden. We onderzoeken eerst kort het verlangen of de vraag van beide partners. Dit dient als uitgangspunt voor de opstelling. De relatie zelf kan opgesteld worden, met beide partners in de opstelling, maar het is ook mogelijk juist aparte opstellingen te doen, waarbij de éne partner vraagsteller is en de andere toekijkt of representant is.

Een bijeenkomst duur ongeveer 90 minuten.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com