Cursus Systemisch werken

In het kort

In deze cursus leer je systemisch werken, dus hoe je zelf een opstelling kunt begeleiden. Hoe begeleid je de vraagsteller, hoe laat je de opstelling zich ontwikkelen, hoe blijf je zelf buiten de “mist”, gefocust in het stille midden?

.cursus systemisch werken: het stille midden

Je leert opstellingen te begeleiden volgens de methoden van Bert Hellinger en Franz Ruppert. Je oefent met individuele opstellingen, bijvoorbeeld met halfedelstenen of vloerankers, en met groepsopstellingen. De theorie wordt telkens geïllustreerd met opstellingen. Daardoor werk je gedurende de cursus ook aan je persoonlijke ontwikkeling, wat noodzakelijk is om goed te kunnen begeleiden.

Schets van de inhoud

Dag 1: Herhaling van de theorie van Bert Hellinger uit de basiscursus. Verdieping van deze theorie met onder andere helende zinnen en dynamieken.

Dag 2: Herhaling en verdieping van de theorie en werkwijze van Franz Ruppert.

Dag 3: Het stille midden. ervaar het stille midden tijdens een opstelling, zoek de “mist” en stap weer terug in de helderheid. Leer omgaan met IK WEET HET NIET. Let ook op de deelnemers buiten de opstelling, wat gebeurt er met hen?

Dag 4: Individuele opstellingen. Oefen het met begeleiden van één op één opstellingen. heb je een voorkeur voor vloerankers, halfedelstenen, poppetjes, badeendjes of nog iets anders?

Dag 5: Het starten van een bijeenkomst met “vooroefeningen”. Het voeren van het korte informatieve gesprek voor een opstelling.

Dag 6: Structuuropstellingen. Naast het opstellen van familie of woorden uit de zin van verlangen kun je ook andere onderwerpen nemen. Bijvoorbeeld heden-verleden-toekomst, werkgerelateerde zaken, maatschappelijke opstellingen.

Dag 7: Je laat zien wat je geleerd en geoefend hebt door een opstelling te begeleiden met een wat grotere groep.

Voorkennis: Systemisch kijken

Voor deze cursus moet je een basiscursus bij Wetendveld of ergens anders gedaan hebben. In elk geval moet je kennis hebben van de theorieën van Bert Hellinger en Franz Ruppert. Wil je op een zuivere manier systemisch kunnen werken dan moet je jezelf via opstellingen ontwikkeld hebben zodat je een beeld hebt van je eigen dynamieken. Je kunt deze dan onderscheiden van de dynamieken van de vraagsteller.

Data en tijden

De cursus wordt gegeven op zaterdagen van 10.00 tot 17.00 met een lunch pauze van (ongeveer) 12.30 tot 13.30. De lunch wordt voor je verzorgd. De data voor najaar 2023 volgen zo spoedig mogelijk.

Prijs

De cursus duurt zeven zaterdagen. De lunch in inbegrepen. Bij elke cursusdag mag je één keer gratis deelnemen aan een opstellingenavond als representant. Het tarief vind je hier

Deelnemen

Je kunt je hier opgeven.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com