Systemisch werk / Mindfulness workshopdag

Systemisch werk en Mindfulness lijken op het eerste gezicht misschien zeer verschillende benaderingen, maar ze kunnen elkaar vruchtbaar versterken. Op deze dag doe je mee in een aantal opstellingen en vervolgens verdiep je je verkregen inzichten in meditaties. Omgekeerd kan er in je meditaties iets aangeraakt worden dat je vervolgens in een opstelling nader kunt onderzoeken.

Onderzoek je gevoelens

Tijdens een opstelling worden vaak verschillende elementen aangeraakt, waarvan er slechts één of hooguit enkele kunnen worden onderzocht. Door vervolgens te mediteren op de aangeraakte gevoelens kunnen deze verder worden bekeken en doorvoeld. Resultaat kan een verdieping zijn van de al onderzochte delen, of een verduidelijking welke van de nog niet geraakte delen een nadere opstelling waard zijn.

Omgekeerd kun je in een meditatie allerlei gevoelens ervaren die je dwars zitten of die je interessant vindt om verder te onderzoeken. In een opstelling kun je vervolgens kijken of je gevoel een systemische achtergrond heeft en er mee aan de slag gaan.

Achtergronden

De opstellingen die je doet kunnen komen uit de school van Bert Hellinger, de traditionele familieopstellingen, of uit de benadering van Franz Ruppert, het opstellen van de zin van het verlangen , ook wel IoPT genoemd. De meditaties komen vaak uit de Mindfulness, maar kunnen ook uit andere Boeddhistische tradities komen, zoals de Metta meditatie.

Praktisch

Deze dag vindt plaats in Pakhuis Zweden en duurt van 10.00 tot 17.00. Je neemt deel aan een aantal opstellingen en diverse meditaties. Voor de opstellingen bepalen lootjes wie vraagsteller kan zijn. Lunchen doe je op eigen gelegenheid, in de omgeving zijn diverse restaurants en snackbars. Data vind je in de agenda aan de linkerkant, tarief op deze pagina.

Marcus Wagenaar

De dag wordt begeleid door Marcus Wagenaar, mindfulnesstrainer en mediatiebegeleider Selma van Huijzen (IoPT opstellingen) en Ton Meulman (familie-opstellingen).

Deelnemen

Je kunt deelnemen door hier te klikken en het formulier in te vullen.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com